WLHP- Sisteme in pompa de caldura cu bucla de apa

WLHP sunt utilizate pe scara larga in centre comerciale, cladiri de birouri, hoteluri  in cele mai diferite conditii climatice. Clivet a dezvoltat si imbunatatit aceste solutii de-a lungul anilor, a achizitionat marca engleza VERSATEMP.

Sistemul se bazeaza pe un circuit hidronic(inel/bucla). Apa este antrenata in circuit de catre pompe in conditii „neutre”  cu referinta la mediu(20-30°C),care actioneaza ca sursa pentru producatorii de energie formati din: pompa de caldura apa-aer sau apa-apa. Circuitul bucla permite transferul efficient de energie intre zonele cu nevoi opuse (incalzire/ racire) si activeaza sistemele de dispertie sau integrare numai atunci cand temperature apei tinde sa se indeparteze de la intervalul optim de operare 

Variatia sistemului WLHP, se bazeaza pe pompe de caldura ce utilizeaza apa de mare, rau sau lac  ca sursa de energie renegenerabila. Pompele de caldura sunt conectate intre ele prin unul sau mai multe circuite in bucla inchisa cu transfer de energie ce asigura capacitatea de racire sau de incalzire necesara pentru a mentine conditiile de confort.

De ce sa alegi sistemul de pompe de caldura

DECENTRALIZARE CU TRANSFER DE ENERGIE

Energia de incalzire sau de racire necesara pentru aer conditionat este produsa local in fiecare zona deservita printr-un flux liber, intre zone cu nevoi climatice diferite, folosind doar 2 tevi de apa la temperatura neutra ca fluid de schimb.
Fiabilitatea generala a sistemului este de asemenea sporita deoarece o defectiune pasiva a unei unitati nu afecteaza functionarea celorlalte unitati.

REDUCEREA INVESTITIILOR INITIALE

Investitorul poate transfera o mare parte din costul initial al instalatiei catre consumatorii individuali, permitand reglementarea individuala a unui singur sistem de catre proprietari. Unitatile compacte ale sistemului nu necesita operatiuni complexe la fata locului, si prin urmare, timpul pentru asamblare si testare este redus, simplificand organizarea santierului.

EXTINDERE IN TIMP

Numarul de unitati conectabile la sistem este practic nelimitat, iar sistemul poate fi extins cu usurinta in viitor. Chiar si conductele nu au limite de lungime, nu necesita izolatie, pot fi din material plastic si, mai ales, contin apa la o temperatura neutra in loc de apa racita. 

O GAMA COMPLETA DE PRODUSE EFICIENTE

Se poate economisi pana la 42% din energie, aceasta este o oportunitate suplimentara de profit pe parcursul intregului ciclu de viata al cladirii.

Elementele sistemului

Unitatile Versatemp compacte pentru suprafete mici si medii

Kiturile Versatemp CHV-X, CRH-XHE2, EVH-X, EVH Space, EQV-X genereaza la nivel local intr-un mod foarte eficient energia termica si racita necesara pentru a satisface cerintele mediilor mici si mari. Unitatile purifica aerul prin filtrare continua.

Unitatile de tip ROOF TOP pentru suprafete mari

Unitatile compacte de tip ROOF TOP CRH-XHE2 sunt, de asemenea, adecvate pentru furnizarea fluxului de aer necesar, au posibilitate de recuperare a energiei.

Aer proaspat: ZEPHIR3

ZEPHIR3 furnizeaza necesarul de aer proaspat, filtrarea aerului prin filtre electronice cu randament echivalent H10 si contribuie in mod activ la aerul conditionat din zona servita.